Un museu Social
Més enllà de les tasques clàssiques i imprescindibles dels museus, com són la conservació, recerca i difusió del patrimoni, des del Museu d'Art de Cerdanyola defensem que una de les funcions més importants que cal desenvolupar és la implicació directa amb l’entorn immediat que ens acull.
Al MAC entenem l'art des d'una perspectiva social. L'obra d'art és un document que ens trasllada a una època, a una cultura i a una realitat personal molt concreta, però també existeix en el present i continua provocant-nos emocions, pensaments i sensacions: l'art és viu. I és que, en el fons, l'art parla de les persones i de l'essència de l'ésser humà.
Des d'aquesta mirada social, el patrimoni cultural se'ns presenta no només com un llegat que ens explica la nostra cultura, sinó que ens ha de permetre repensar i créixer com a persones i com a societat. Així doncs, els museus hem de treballar amb els diversos col·lectius que configuren una societat diversa i plural, amb recursos i programes específics, però amb l'objectiu d'esdevenir un lloc de trobada comú, amb referents plurals.
En aquest sentit, el Museu d'Art de Cerdanyola ha estat treballant des del seu inici, l'any 2009, per aconseguir l'accessibilitat de l'art a persones amb necessitats especials, amb una perspectiva intergeneracional, trencant la visió heteronormativa de l'art i la cultura, i per esdevenir un refugi per al benestar. A més, el MAC acull multitud d'activitats d'entitats de la ciutat i d'altres serveis municipals, tot configurant un lloc de referència per a les activitats socioculturals de la ciutat.