Accessibilitat

MOBILITAT REDUÏDA

La museografia està dissenyada tenint present criteris d'accessibilitat pel que fa a l'alçada de les obres, vitrines, etc. El museu també compta amb una cadira de rodes de préstec i amb espais de descans distribuïts per les sales.

PERSONES  AMB CEGUESA I SORDESA 

Amb la col·laboració de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona es va instal·lar el mòdul sensorial de "La mirada tàctil" amb recursos tàctils que expliquen la tècnica del vitrall emplomat. Totes les sales tenen un codi QR que enllaça amb vídeos en llengua catalana de signes i els audiovisuals també estan adaptats a persones sordes amb subtítols i intèrpret. El museu també compta amb altres elements sensorials  inclusius adreçats a tots els públics i distribuïts per les sales, com ara essències olfactives inspirades en les obres i els artistes (gràcies a la col·laboració de la Colección OlorVISUAL), textos de sala en braille, relleus tàctils i peces adaptades. Destaca el mòdul sensorial "Les dames de Cerdanyola amb els 5 sentits" que permet aproximar-se als vitralls a partir del tacte (amb la col·laboració de l'escola Ramon Fuster), el gust, l'olfacte i l'oïda, amb una audiodescripció, música i una narració sonora obra dels artistes Alfons Forrellad i David Bru. A part de tots els recursos accessibles i inclusius, el museu programa visites, itineraris i tallers adreçats a tots els públics i adaptats a persones cegues o a persones sordes oralistes i signants. 

DIVERSITAT INTEL·LECTUAL

El 2021, el museu ha continuat la col·laboració amb la Fundació Catalònia que ha permès portar a terme visites a grups amb discapacitat intel·lectual i desenvolupar activitats i tallers artístics vinculats al modernisme, els vitralls i els retrats del museu. Malauradament les mesures sanitàries arran de la COVID19 han aturat aquest programa.

ACCESSIBILITAT